Responsabilitate socialã

Responsabilitate socialã
Responsabilitatea sociala implica obtinerea succesului comercial intr-o maniera etica, cu respect fata de oameni, comunitate si mediu. Intelegem sa raspundem asteptarilor legale, etice, comerciale sau de alta natura pe care societatea le are fata de compania noastra si sa luam decizii care sa puna in balanta nevoile celor ce au un rol in viata companiei noastre.

Respectul si grija fata de comunitate, fata de mediul in care noi si generatia urmatoare ne vom desfasura activitatea, ne determina sa acordam atentie sporita nevoilor manifestate in societate.

Incercam sa ne educam continuu, atat ca o companie responsabila, dar si ca o mica familie in care fiecare membru in parte sa fie responsabil pentru actiunile si deciziile sale. Desfasuram campanii interne prin care urmarim sa crestem siguranta angajatilor nostri si, prin intermediul lor, siguranta cetatenilor din zonele in care ne desfasuram activitatea.

certificat.pdf
Cod de Conduita.pdf

Campanii interne de constientizare
Campania “Stop Accidentelor Rutiere”

SCOPUL CAMPANIEI - Reducerea numarului accidentelor de circulatie cu 50 %

OBIECTIVE
O1. Constientizarea angajatilor ANVERGO asupra dinamicii si consecintelor accidentelor rutiere;
O2. Diminuarea numarului accidentelor rutiere care au drept cauza viteza excesiva (principala cauza a accidentelor la nivel national);
O3. Diminuarea numarului accidentelor rutiere care au drept cauza neatentia in conducere (principala cauza a accidentelor in cadrul ANVERGO);
O4. Crearea unei proceduri interne privind utilizarea masinilor ANVERGO;

Campania “Condu prudent – pretuieste viata”

Campania a avut ca scop constientizarea tuturor riscurilor la care sunt expusi salariatii Anvergo in timp ce conduc, precum si elaborarea si implementarea procedurii de management al deplasarilor.

Campania “Transportul marfurilor periculoase”
Campania “Ancorarea-fixarea incarcaturii in transportul rutier”

Cele doua campanii din domeniul transportului de marfa au avut ca scop cunoasterea aspectelor legislative care reglementeaza aceasta activitate, constientizarea tuturor riscurilor la care se expun atat conducatorii auto, dar si consecintele asupra celorlalti participanti la traficul rutier.

Campanii de responsabilitate sociala
„Stop marginalizarii copiilor cu TBC”

Asociatia „Salvati copiii” Tg.Mures, impreuna cu Asociatia Culturala „Actus Dramatikus” au initiat un proiect avand ca beneficiari Spitalul de Pneumoftiziologie din Targu Mures si alte comunitati situate pe teritoriul judetului Mures. Proiectul a fost sustinut financiar de catre ANVERGO si s-a desfasurat in perioada 17 mai 2010 – 16 mai 2011.

Programul campaniei s-a concretizat in activitati de stimulare a abilitatilor senzo-motorii, de educatie emotionala, de alfabetizare, de dezvoltare a igienei personale, de responsabilizare a copiilor si a membrilor familiilor lor si in mobilarea si dotarea cu echipamente IT a sectiei de copii din cadrul spitalului.

„Din grija pentru copii”

Asociatia “Impreuna pentru copiii cu cancer” a demarat un proiect de renovare a saloanelor in cadrul sectiei de onco-hematologie pediatrica din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures, proiect sustinut financiar si de Anvergo, care a fost alaturi de aceasta asociatie in cadrul mai multor actiuni care au vizat ameliorarea conditiilor de viata si tratament a copiilor bolnavi de cancer.

“Fațã de Mureș”

“Fata de Mures” este o initiativa asumata pe termen lung de catre Asociatia “Unda Verde”, care are ca scop atingerea unui grad ridicat de coeziune a comunitatilor fata de raul Mures la nivel regional – o planificare strategicã de la izvor pana la varsare. Anvergo a sprijinit asociatia pentru a realiza diverse investitii, pe cursul raului Mures, care sa sporeasca valorificarea potentialului turistic al traseelor de pe malul acestuia.

Proiecte sponsorizate
Anvergo sustine in mod constant activitatile menite sa dezvolte armonios comunitatea in care isi desfasoara activitatea, prin sponsorizarea a numeroase asociatii sportive cu rezultate remarcabile in tenis, fotbal, inot, gimnastica ritmica, handbal, ciclism, alergare, dansuri, volei, prin implicarea in diverse actiuni cu caracter cultural sau in domeniul cresterii performantelor scolare ale elevilor din oras, prin sprijinirea financiara a comunitatilor defavorizate. Suntem alaturi de asociatii care desfasoara programe nationale sau locale de sprijin, monitorizare si de dezvoltare a grupurilor de copii, varstnici sau persoane cu diverse afectiuni cronice.Printre partenerii nostri se numara UNICEF, Organizatia “Salvati Copiii”, Fundatia CMU “Regina Maria”, Fundatia "Viitor pentru copiii Romaniei", Asocitia Non-Guvernamentala Maria Beatrice, Fundatia “Alfa Transilvania” Tg. Mures, Fundatia “Principesa Margareta a Romaniei”, si altii.